måndag 9 juni 2008

Samtidigt, i en annan del av Tokyo

Sju doda precis i narheten av oss. Igar eftermiddag (lokal Tokyotid) lopte en man, som var "trott pa livet" amok mitt i ett av de centrala stadsdelarna i stan, Akihabara, hemelektronikens mekka. Jag och Margareta befann oss i en helt annan del, namligen Harajuku, vid den tidpunkten som tur var. I Harajuku mots man av en marklig syn, dar ungdomar (bara tjejer, igar i alla fall) , de flesta runt 15, 16 ar, klar ut sig i markliga lolita_ eller kammarjungfruutstyrslar, med mycket smink, accessoirer och speciella frisyrer.

Googla pa Harajuku och leta efter bilder, sa far du se vad jag talar om (funkar saledes fortfarande inte att ladda upp bilder pa lanedatorn). Det markliga var att trots att tjejerna staller sig och poserar, till allmant beskadande och vi ar manga turister dar som vill fotografera dom, sa vander dom sig anda bort fran kamerorna och latsas vara omedvetna/ointresserade av att bli fotograferade. Precis i narheten av Harajuku_tjejerna, i den stora Yoyogiparken, sa sag vi ocksa ett gang rockabillykillar, med tonvis av spray och brylcreme i haret, och aven manga popband, som hade stallt upp sig pa lopande band och forsokte overrosta varandra, genom att spela sa hogt som mojligt.

Eftersom vi flyger hem tidigt i morgon bitti, sa ar detta den sista dagen i Tokyo for oss. Vi har tre moten inbokade, som vanligt i olika delar av stan, sa vi har en hektisk slutspurt framfor oss.

Inga kommentarer: