fredag 13 januari 2012

Filmsatsning

Med start idag ökar mängden kvalitetsfilm hos oss betydligt! Från och med idag kommer SF Bio att ansvara för den dagliga driften av Klarabiografen i Kulturhuset, som jag bloggade om här. Tanken är att de varje dag ska visa internationell och svensk kvalitetsfilm för barn, unga och vuxna. När vi gick ut med nyheten, så hördes en del kritiska röster, som jag bemötte bland annat i Dagens Nyheter och i SvT:s Kulturnyheterna (tyvärr inte kvar på nätet).


Jag är helt övertygad om att väldigt många nu kommer att kunna se väldigt mycket bra film i en av de bästa biograflokalerna mitt i city. Bara i helgen kommer vi till exempel kunna erbjuda dubbelt så många filmvisningar än vad vi gjorde under hela november och december förra året.

1 kommentar:

Roger sa...

När man ser vilka filmer som visas först så kan man konstatera att om trenden fortsätter så är kritiken mot att SF fått ta hand om bion helt rätt. Om det är kvalitetsfilmer kan diskuteras men det är exakt vad SF redan visar och behovet är någon som tänker annorlunda.Men det är bara att konstatera att det är ännu ett beslut som visar att du inte borde ha ditt jobb.