torsdag 28 april 2011

Tips från - och nyhet om Katti

Nu är det dags för vår konstnärliga ledare för barn och unga - Katti Hoflin att tipsa om oumbärliga evenemang på Rum för Barn och TioTretton på Kulturhuset. Och det blir en lång lista!

- På Rum för barns bibliotek just nu finns i det vita rummet finns mängder av kapitelböcker för äldre läslusar! Slå dig ner på en läsplats med magnifik utsikt över stan, på Rum för barn, eller låna hem några godingar inför sommarlovet.
- Tankfulla besökare kan ta sig en existentiell promenad i Tove Janssons värld. Utställningen ”Hur gick det sen?” pågår för fullt.
- Och för fantasyfantasterna... Det finns fortfarande okläckta drakägg kvar på Rum för barn! Smådrakarna behöver gaskas upp med nya rafflande berättelser, så de vågar ta sig ut.
- Dans varje fredag t o m 27 maj; Flamenco, Orientaliskt och Västafrikanskt.
- KonstKurs/Färg o Form i Bildverkstan för 7-10 åringar 14, 15 och 16 juni

- Just nu på TioTretton experimenterar vi med att spela in olika ljud med munnen och sampla dom så man kan spela på ett piano eller göra lite beatbox. Kom och testa! Lyssna på Emil och Lucas ljudexpriment här: http://soundcloud.com/tiotretton/emil-och-lucas-pip-pop
- Nästa vecka i anslutning till seriefestivalen Spx11 kör tiotretton tema serier hela veckan, Vi ritar, skriver, lagar, läser och pratar serier!
- Fantasylördag 4 juni. TioTrettons favoritillustratör har blivit med bok, en blivande fantasyklassiker tror vi. Peter Bergting firar första delen av ”Legenden om Morwhayle: Häxmästaren” med både tecknarworkshop och skrivarworkshop.

Och idag är det officiellt att Katti har fått arbete på ett annat stort kulturhus, nämligen Dunkers i Helsingborg, där hon blir chef efter sommaren. Jättegrattis, säger alla vi! Dunkers och Helsingborgborna kommer bli väldigt nöjda!

Inga kommentarer: