tisdag 15 mars 2011

Samarbete med Kenyas bästa kulturhus


Så, nu kan det berättas: Kulturhuset ska samarbeta med ett kulturhus i Kenya! Det är GoDown Arts Centre i Nairobi, som har sökt upp oss och vill samarbeta kring strategier och verksamhetsutveckling.


Jag och vår produktionschef Nina Röhlcke åker på lördag på en veckas studie- och workshopresa. Vi åker tillsammans med tre medarbetare från White Arkitekter och två från Arkitekturmuseet. Tanken är att White på sikt ska rita ett nytt hus för GoDown, Arkitekturmuseet ska följa hela processen och jag och Nina ska arbeta med verksamhetsutveckling och innehållsfrågor.

Vi ska under nästa vecka bekanta oss med GoDown och ha stora workshopdagar med politiker, stadsplanerare, mark- och fastighetsägare, konstnärer, kulturorganisationer och företrädare från de kreativa näringarna i Nairobi för att ta fram en handlingsplan. Den här resan blir första steget i ett flerårigt projekt där Mimeta är samordnare och projektledare.

Upprinnelsen till vår medverkan är att Joy Mboya, som är grundare och chef för GoDown var på besök i Stockholm för drygt ett år sen och blev så exalterad över vårt hus och vår verksamhet att hon absolut ville ha med oss som en aktiv part i hennes stora vision om att utveckla GoDown. Jag är helt övertygad om att det här samarbetet kommer ge oss erfarenheter och lärdomar så att Kulturhuset i Stockholm blir ännu bättre. Ni kommer förstås få följa med bloggledes på resan.

Inga kommentarer: