lördag 26 mars 2011

Nairobi dag 5: summering, Plattanbricka och hiphop

Fredag och arbetsveckan börjar närma sig slutet här i Nairobi för mig och resten av projektgruppen.Och vi slutar där vi började - på det väldigt lugna och vackra Karen country lodge. Området Karen är faktiskt en väldigt passande plats för vår uppgift. Invånarna här lyckades själva få myndigheterna att inse att de som bor här ska ha inflytande över stadsplaneringen för det här området. Precis det vi vill ska hända för Industrial area där GoDown ligger.
Så, i den här vackra omgivningen satt vi och började sammanfatta vad vi har kommit fram till under den här upptäcksresan, vad vi har sett, vad alla människor vi träffat har sagt. Allt för att kunna se hur kulturhuset GoDown kan ändras och även närområdet.Några saker vi har sett:
- Vilken potential det finns! Bland människorna, byggnaden, området.
- Mycket handlar om stadsplaneringsfrågor. Infrastruktur, säkerhet (pratar alls om!), tillgänglighet, behovet av grönområden.
- Men också bristen på kunskap om kulturarvet, samordning av en mängd olika intressen och "humanisering" av ett gammalt industriområde som håller på att transformeras till nytt innehåll.
- Slående är verkligen hur väldigt många som arbetar med kultur, men också näringsliv här har en stor social medvetenhet och ett stort socialt engagemang.Så. Nu väntar sammanställning av all information vi har fått in här, analys, rapportskrivning och fortsatt tankearbete kring verksamhetsutveckling och strategiarbete kring att skapa Hela Östafrikas självklara kulturcentrum!Och här är våra uppdragsgivare och värdar under veckan: Judy Ogana och Joy Mboya från The GoDown Arts Centre, som har tagit hand om oss på ett underbart sätt. Och som blev väldigt glada för boken och Plattan-brickan och skärbrädan, som vi hade med oss.Lämplig avslutning på kvällen var hiphopbattel på Goetheinstitutet, en väldigt livaktig scen i Nairobi. Här var det rappare från Manila, Bogota, Beirut och Berlin som mötte lokala artister.
- Posted using BlogPress from my iPhone

Inga kommentarer: