fredag 3 april 2009

Upprustat i Rinkeby

Det har varken med mig eller Kulturhuset eller ens "kultur" att göra det minsta, men jag kan inte hålla mig från tangentbordet.

Hur cyniskt och oförstående tänker man när man planerar göra det här - att ha en militärövning mitt i Rinkeby...?

4 kommentarer:

Anonym sa...

Men då borde väl inte polisen åka runt i rinkeby heller för dom är ju beväpnade och uniformerade och i många länder är det dom som svarar för dom flesta övergreppen? Var det här kanske ett försök att lära 6 soldater från utlandsstyrkan att man ska behandla civila Afghaner som man behandlar folk i Sverige? Dessutom kanske man kan rekrytera folk med språklig och kulturell erfarenhet i framtidengenom att dom får en möjlighet att träffa representanter från försvaret. Och varför blev det inga protester förra året, om det nu var så hemskt

synaps sa...

Övningen gick ju ut på att de skulle åka till Rinkeby (en av flera stationer), gå runt och prata lite med människor med hjälp av tolk. Flera som jag har pratat med i Rinkeby tycker att det är en bra idé om man går ut med rätt information i förväg. Vad är det som är så fruktansvärt fel med att människor träffas och umgås?

Eric Sjöström sa...

Jag tycker inte man kan jämställa polisen med tungt beväpnad militär. Inte heller att det här är det bästa sättet att få "människor att träffas och umgås".

//Eric

Roland A sa...

Jag tycker det är mycket roligt att läsa första meningen i din faktaruta om dig själv.

Har läst den 10 gånger nu.

"Eric

Jag är chef och..."

Det känns som att du måste hävda dig för dina bloggläsare att du minsann har kommandot på bloggen..? Vem presenterar sig det första man gör genom att säga:

"Jag är chef"

Mycket underligt. Du skrämmer mig.

Det påminner mig om American Psycho som presenterade sig såhär:

"I live in the American Gardens, 34:th floor. My name is Patrick Bateman"

Fast du går steget längre.