torsdag 26 februari 2009

Kulturhuset + Stadsmissionen = Sant

Om en stund skickar vi ut följande pressmeddelande om vårt nya samarbete! Det här är också svaret på bildgåtan häromdagen. Längst till vänster ser ni Stadsmissionens projektledare Elisabet Reslegård, som ska se till att det blir full fart.

Kulturhuset bjuder in Stockholms Stadsmission under våren. Plats för gästspelet blir Serietekets tidigare lokal i gatuplanet.

Från den 1 april och in i juni finns Stockholms Stadsmission i Serietekets tidigare lokal på
gatuplanet med adressen Sergels torg 5. Stadsmissionen öppnar under sin devis "Mänskligare stad". Här kommer stockholmare att kunna mötas och ta del av all verksamhet som bedrivs bland utsatta barn och unga, kvinnor och män i hemlöshet, ensamma äldre och inom Stadsmissionens skolor. Öppettiderna kommer att följa Kulturhusets.

Unika föremål plockas fram till exponering och försäljning från Stadsmissionens Second hand.
Smycken från Dollyproduktionen gjorda av unga tjejer säljs i lokalen, likaså tavlor målade av kvinnorna på Klaragården. På Speakers Corner kan människor berätta om egna erfarenheter, lyssna till aktuella författare och andra som gör korta framträdanden och ibland till musik framförd av några av alla musiker som finns i Stadsmissionens led.

– Oavsett hur våra liv ser ut, sliter vi alla på samma gatstenar. Stockholm blir en mänskligare
stad när vi visar att vi angår varandra och kan mötas bortom synliga och osynliga gränser. På Kulturhuset skapar vi ett vardagsrum på gatuplanet mitt i stan, en arena för människor som annars inte skulle tala med varandra och det ska bli väldigt spännande, säger Marika Markovits, direktor för Stockholms Stadsmission.

– Jag är väldigt lycklig över att Stockholms Stadsmission flyttar in tillfälligt under våren i
Kulturhuset, säger Eric Sjöström, Kulturhuschef. Jag vill att Kulturhuset ska vara öppet och tillgängligt för alla och Stadsmissionens vision att livet i staden ska bli mänskligare för alla, stämmer väl överens med Kulturhusets mål.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Eric!
1-0 till dig! Jag kunde inte lösa bildgåtan... Lycka till med projektet!

/Flugan

Eric Sjöström sa...

Du kommer igen nästa gång!

//Eric.