tisdag 18 september 2012

Höstläsning

I morgon är det dags! Då kommer vår programbilaga för hösten. Som vanligt kommer den ut som bilaga med Metro i hela Storstockholm och finns även att hämta hos oss, förstås. Redan idag kan du här och nu läsa min krönika:

Generös mix. Och sen har vi kaffe också.

Här är höstens kulturupplevelser. På Kulturhuset, mitt i Stockholm. Vi har försökt skapa en generös mix för alla. Dig också. Eller vad sägs om att:

Hälsa på hos herr Gurka i Lennart Hellsings värld i Rum för Barn, möta succéförfattarna Mats Strandberg och Sara Bergmark i TioTretton, hänga med på workshop i konsten att göra konstböcker på Lava, gå på lunchkonsert med Kungliga Musikhögskolan i Bibliotek Film & Musik, se en rik variation filmer i Klarabiografen när vi samarbetar med Stockholms Internationella Filmfestival, Nobelmuseet och Metropolitanoperan i New York, upptäcka skräckmästaren H.P. Lovecraft i Serietekets festival, höra debatten om den nya litteraturutredningen, lyssna till Linn Ullman och Karl Ove Knausgård på Internationell författarscen och Lena Andersson och Jonas Gardell i På djupet-serien.

I våra gallerier – som har fri entré – möter du den polska feministikonen Katarzyna Kozyra, som för första gången presenteras stort i Sverige, men också utställningen A day in the world, där proffs och amatörer från nästan 200 länder har fotograferat sin vardag. Missa inte heller succéutställningen Street Smart, med ett tjugotal svenska och internationella gatukonstnärer. Eller att klicka in på vårt digitala konstgalleri Screen där du möter den amerikanska avantgardekonstnären Maya Deren. Screen hittar du på www.kulturhuset.se.

Studion erbjuder flera klubbar, bland annat nyheterna Kpop Nonstop med den senaste koreanska popmusiken, prisbelönta Top Nice med den bästa dansmusiken och så förstås megasuccén Lunch Beat. Studion är också en av scenerna i vårt nya samarbete med Stockholm Jazz Festival, där spelar bland andra legendaren Tony Allen. Ta med dig hela familjen på festivalen och lyssna på Sarah och Georg Riedel som framför klassiker från Astrid Lindgrens värld och Martin Hederos med vänner som sjunger Hellsing.

Kulturhuset är också platsen för en samtida konsthändelse för öronen – Sound of Stockholm, festivalen där det fria konstmusiklivet från Sverige och världen samlas. Och apropå festivaler, en hösthelg ägnas åt Roma Festival, då möter du romsk kultur i samtal, film och konsert.

Och för första gången någonsin– Stora läsardagen! Kom och ta del i denna hyllning till läsningen!

Som du ser, det finns flera anledningar att besöka oss. Vi har sköna fåtöljer, schack och kaffe också…

Eric Sjöström
Kulturhuschef

Inga kommentarer: