onsdag 22 juni 2011

Ännu fler gillar oss ännu mer

Det här pressmeddelandet har vi just skickat ut:

Ännu fler gillar Kulturhuset ännu merKulturhuset upplever ett besöksrekord. Publiktillströmningen till vår verksamhet ökade med över 30 % under januari–april jämfört med samma period förra året.
Dessutom visar en publikundersökning som genomfördes under mars och april att besökarna uppskattar Kulturhuset samt ger verksamheten och utbudet mycket höga betyg. Även bemötandet från personalen ges höga betyg. Undersökningen visar att antalet turister har fördubblats jämfört med tidigare år.

Det är fler som besöker Kulturhuset spontant än tidigare. Andelen förstagångsbesökare de senaste 12 månaderna har ökat. Det är också fler som i samband med besöket lockas att besöka något mer än det som man tänkt sig från början.


Kulturhusets egna verksamheter hade nära 1,4 miljoner besökare 2010 (huset totalt inkluderande bl a restaurangerna, butikerna och Stockholms Stadsteater, har ca 2,5 miljoner besökare, årligen).

”Det är glädjande att våra politiska initiativ med fri entré och ombyggnad av kulturhusets bottenplan har visat sig vara så framgångsrika, säger kulturborgarrådet Madeleine Sjöstedt (FP).


”Vi är väldigt glad och stolta över publiktillströmningen och att besökarna tycker så bra om oss”, säger Kulturhuschefen Eric Sjöström. ”Jag är övertygad om att de stora om- och nybyggnadsprojekten på Kulturhuset med den helt omgjorda våning Plattan med bibliotek, galleri och restaurang och det senaste tillskottet, den världsunika verksamheten TioTretton, har visat sig vara rätt satsningar från Stockholm stad. Kulturhuset kommer ytterligare att öka sin attraktivitet i höst när den nya klubb- och livemusiklokalen Studion och den helt omgjorda hemsida öppnar.”

Och med dessa glädjande siffror och höga betyg önskar jag alla en glad sommar! Ständigt aktuell uppdatering om Kulturhusprogrammet för sommaren finns här.

Inga kommentarer: