onsdag 16 februari 2011

Exklusiv förhandsläsning

Vår redaktör Maria Ulander håller på att lägga sista handen på nya numret av programtidningen för mars, april och maj. Kommer på tisdag i hela Storstockholm inbladad i Metro och från och med onsdag nästa vecka finns den hos oss att hämta. Men. Redan idag kan jag bjuda på exklusiv förhandsläsning av min krönika i tidningen!

Med dig i mina tankar

Kulturhusets extreme makeover pågår för fullt. Jag hoppas att du har upplevt nya våning Plattan med bibliotek – öppet redan från kl 8 på vardagar – i centrum, men också med galleri, scen, informationsdisk, nya toaletter, barnvagnsparkering, restaurang och butiker. Nu står även våning 2 färdigrenoverad: Ekoteket har fått en ny gestaltning, liksom hela biblioteksdelen med Bibliotek Film & Musik, Serieteket och det sprillans – världsunika – TioTretton, som du kan läsa om på sidan 4. Tillsammans med storsuccén Rum för Barn kan vi med fog påstå att Kulturhuset erbjuder en mångfald biblioteksupplevelser, med ovanliga, vanliga och lustfyllda vägar in i orden, litteraturen, konsten, musiken och filmen.


Att göra konsten och kulturen tillgänglig för många ser jag som en av våra viktigaste uppgifter. Därför är det nödvändigt att vi ser över hur du på bästa sätt kan ta del av vårt innehåll. Först och främst handlar det förstås om vilka böcker, filmer, utställningar, musik- och författarprogram som vi erbjuder. Men också om öppettiderna, att vi ligger i framkant med teknik, att vi har fri eller låg entré till olika evenemang, hur vi marknadsför oss och hur lokalerna ser ut. Det är ett dagligt och ständigt pågående arbete.


Här i tidningen kan du ta del av vårt innehåll under mars, april och maj månad. Förhoppningsvis blir du nyfiken och vill upptäcka seriefestivalen spx, programserien Hotade ord, Kulturnatten den 9 april, konstutställningarna med fotograferna Anneè Olofsson och Gregory Crewdson, fotodagarna i mars, heldagen kring tillväxt, Världsbokdagen, möbelutställningen på Ekoteket, ståuppklubben Lobbyn, Earth Hour, kulturkonferensen Fixidé och allt annat. Till exempel Internationell författarscen. Tyvärr är biljetterna till Paul Austers besök slut, men vi direktsänder samtalet i Klarabiografen. Det är i maj och sen kommer sommaren och då öppnar KulturhusTaket!


Väldigt välkommen!

Inga kommentarer: