onsdag 18 februari 2009

Matlagare - nu prisbelönta

I morse hade vi högtidlig utdelning av ett åtråvärt vandringspris: Kulturhusets Miljöpris. Det går till någon i personalen som inspirerar oss andra till ett bättre leverne. Tidigare har det gått till vår producent Helena Gomér på Rum för Barn, publikvärden Otto Rimfors på Lava och Rum för Barn och performanckompaniet KEL, som gästade oss i höstas.

Idag var det då dags för den fjärde vandringsprismottagaren, som de facto är fyra personer. Ni ser de stolta pristagarna här ovan: Beatrice Nordén, Tina Karneus, Tina Hallin och Peter Sterzenbach. Samtliga hemmahörande på vår marknadsenhet. De lagar alltså lunchmat åt varandra varenda arbetsdag sen i höstas. Och de har även inspirerat kollegor, så nu har ett gäng på vår arrangemangsenhet gaddat sig samman i matlag.

Juryns motivering - författad av vår egen miljöprojektledare Birgitta Sandström Lagercrantz - lyder så här:
Bort med berget av plast-, metall- och pappförpackningar, bort med inköpen av snabbmat med okänt ursprung, fram för minskade kostnader, fram för ökad kunskap om maten, fram för mer vegetariskt och framför allt - in med smarrigare mat! Gott är det och trevligt har de! Så naturligtvis har dessa vardagshjältar inspirerat andra att göra samma sak. Priset går naturligtvis till Matlaget på marknadsenheten.

Idag kan jag avslöja att det är Tina K som bjuder sina kamrater på vegetarisk kålpudding.

Inga kommentarer: