tisdag 10 februari 2009

Lidl, Orienten och tejp

Efter en eftermiddag fylld av anmälningsärenden, verksamhetsberättelser, översiktsplan, kvalitetsgarantier, verksamhetsstöd, "live-checkar" och kulturhuset Cyklopen i samband med Kulturnämndens sammanträde i Stora kollegiesalen i Stadshuset begav jag mig till Bonniers Konsthall för vernissageöppning. Tillika ett kärt återseende av en skolkamrat till mig.

(Min högstadiekamrat tidigt 80-tal) Gunilla Klingberg har fyllt hela konsthallen med installationer, skulpturer, väggmålningar och projektioner. Bonniers Konsthall är fantastiskt duktiga på att låta en konstnär fylla hela utrymmet, senast var det det här.

Och Gunilla tar också över hela lokalen, inklusive den 700 kvadratmeter stora glasfasaden med ett fantastiskt mönster i en kombination av Lidl möter Orienten ut mot Torsgatan. Hon har ställt ut mer internationellt, än i Sverige fram till nu. Vårens första måste-utställning!

På bilden ser ni den hyllade konstnären från kvällens vernissage framför ett av hennes verk, "Mantric Mutation" - ett kosmos gjort av butiksövervakningsspeglar.

Inga kommentarer: