onsdag 23 maj 2012

Smygläsning

Här bjuder jag på en liten smygförhandsläsning ur vår nya programtidning för sommarmånaderna. Tidningen är nu korrläst och snart färdig att skickas till tryck. Den kommer på onsdag nästa vecka, som vanligt som bilaga med Metro i hela Storstockholm - tjugo sidor fulladdade med kultur!

Kulturhuset i samarbete med sommaren

Inför sommaren har vi tänkt på allt, inte minst på väder och vind, och säkrat att du får fantastiska kulturupplevelser när du besöker oss. Varje dag. Hela sommaren.

I sommarens stora utställning Street smart har vi samlat de bästa svenska och internationella konstnärerna, som alla har en bakgrund inom graffiti och street art. Det är en chans att möta konst och konstnärskap, som annars kan vara svåra att upptäcka. Ännu mer kultur med rötter från gatan blir det i Galleri 3. Här kan du bekanta dig med Streetdance-kulturen och lära dig stilar som popping och locking. Mossgraffiti och skulptur kan du också prova på.

Apropå utställningar så är det en väldig bredd: du kan se Tom of Finlands pornografiska teckningar – den stora succén från kulturhuvudstaden Åbo förra året – och Lennart af Petersens fotografier från omdaningen av Klarakvarteren. Och det är fri entré, som alltid.

KulturhusTaket har under åren blivit en favoritplats för många. Högst upp, mitt i city, bland betong och grönska, kan du äta en bit mat, indiegympa och lyssna på konserter – i mängder, för alla åldrar. Här ser du också prisbelönta musikdokumentärer, utställning och går på klubb. Och bina surrar hos oss även i sommar.

Sommaren är festivalernas tid. För femte året i rad förvandlas vi till Pride House under en vecka – Rum för barn och TioTretton finns dessutom på plats i Tantolunden och Lava blir Pride Ung. Stockholms Kulturfestival bjuder på samtal, författarprogram på Taket och de bästa nordiska popgrupperna ser du i Studion. Förra årets succé, Stoff – Stockholm Fringe Fest – kommer tillbaka och ger dig den bästa internationella performancekonsten just nu.

Missa inte heller sköna sommarnöjen som att låna böcker, filmer och musik på någon av våra fem olika bibliotek, höra Caroline af Ugglas kör fylla hela Plattan och se resultat från konstkollo på Lava. Kika även in på vårt digitala konstgalleri Screen, som finns på www.kulturhuset.stockholm.se/screen. På vår hemsida hittar du också alla våra hundratals olika arrangemang i sommar.

Det här blir en bra sommar!

Eric Sjöström
Kulturhuschef

Inga kommentarer: