onsdag 5 mars 2008

Vägledda ledare

Jodå, vi var ett stort gäng idag. Någon sa att det säkert var elva, tolv hundra personer, som hade hörsammat kallelsen till "Ledardagen 2008". Sveriges största arbetsarbetsgivare Stockholms stad består av en härlig mix av renhållningsarbetare, förskolepersonal, äldreomsorgsvårdare, stadsdelsadministratörer, kulturarbetare och en drös andra. Och cheferna för alla dessa var då samlade för att inspireras till nya stordåd. Skönast idag var nog ledarskapskonsulten Ingrid Tollgerdt-Andersson som hävdar att "det är inte hur jag har det, utan hur jag tar det", som avgör hur väl en chef lyckas. Alltså attityd till sig själv, medarbetare och verksamhet.

Lars-Johan Jarnheimer, som har - tillsammans med medarbetare, förstås, lyckats höja Tele2:s omsättning från 80 miljoner till 45 miljarder, berättade om sina ledarerfarenheter. Han kör med Management by mormor: "Kom i tid, ljug inte och ring tillbaka om någon söker dig". Sunt bondförnuft räcker långt, menar han och är väldigt skeptisk mot managementböcker, ledarskapsutbildning och långa pm.

Det blev en visserligen mastig, men inspirerande heldag med bra föreläsare, kul workshops och goda fruktdrinkar i pausen.

1 kommentar:

Anonym sa...

cool mormor han har jarnheimer!