måndag 31 mars 2008

Framåtblickande åttioåring


Oj, vad manglad man kan känna sig efter en hel utvecklingsdag. Vi hade en väldigt bra dag, men mot slutet började man känna sig lite mör, minst sagt. Men vi kom fram till väldigt pigga, roliga och konstruktiva idéer, den här första dagen, så det ska bli skoj att ta vid igen när vi ses om en månad i samma sammanhang.

Jag ville gratulera den så aktuella, just nu så omskrivna åttioåringen Stockholms stadsbiblioteks födelsdedagskalas, så jag sprang förbi där som hastigast. Hann bland annat höra vår alldeles egna Katti Hoflin, chef vårt livaktiga Rum för Barn.

Katti deltog i en paneldebatt om biblioteket i framtiden. Hur ser barnens plats i biblioteket ut om tjugo år? Fler rutschbanor än rulltrappor, utbrända vuxna, som jobbar mindre och ägnar mer tid åt sina barn och så är det prestigefyllt (och välbetalt?) att jobba med barn, eftersom vi har så kloka politiker, som värdesätter barns skapande. Det var Kattis framtidsbild. Några andra i panelen siade om att vi har luktböcker så att fler sinnen aktiveras, och att ny teknik gör att vi läser när vi simmar.

Inga kommentarer: