torsdag 18 februari 2010

Extreme makeover

Följande pressmeddelande har vi just skickat ut:

Kulturhuset i omvandling
År 2010 innebär förändringar både fysiskt och upplevelsemässigt för Kulturhuset. Verksamheter förändras och förflyttas, nya sinnliga och sensuella upplevelser planeras in i betongkvarteren mitt i city. Arkitekten Per Ahrbom, som en gång arbetade tätt ihop med läromästaren och Kulturhusets arkitekt Peter Celsing, har fått i uppdrag att skapa ett helt nytt utseende för våning Plattan, längst ner i huset. Den inre transformationen är påbörjad, nere vid Plattan bilas det och röjs, här ska nya biblioteket ta plats i augusti.

- Ombyggnaden av våning Plattan kommer att vara den mest betydelsefulla förändringen av Kulturhuset under lång tid framöver. Den öppna, lockande entrén till kulturen med ett bibliotek där ordet och texten står i centrum kommer att innebära ett stort lyft för alla våra besökare. Förutom bibliotek, så kommer vi också kunna erbjuda ett utställningsgalleri, en scen, butik, restaurang och välkomnande informationsdisk på våning Plattan, säger kulturhuschefen Eric Sjöström om de kommande stora förändringarna.

Kulturhuset vill skapa ett nytt bibliotek i världsklass, Bibliotek Plattan, på samma plats där Läsesalongen låg under 70-talet. Bibliotek Plattan kommer att erbjuda ett samtida, angeläget och vässat urval av skönlitteratur och böcker om konst, mode, design och foto. Här ska man kunna överraskas och inte bara hitta det man sökte, utan också finna det man inte visste fanns. Eller trodde att man ville ha. En scen bidrar till ett levande rum och ger upplevelser som är både väntade och oväntade.

Serieteket, musiken och filmen finns kvar i renoverade lokaler på våning 2 från årsskiftet 2010/2011. Planer finns på ett alldeles eget bibliotek för 10-13 åringar, med invigning 2011 i Kulturhuset, våning 2.

10 augusti öppnar Kulturhuset det nyrenoverade våning Plattan. Generösa öppettider med måndagsöppet planeras också.

Inga kommentarer: