fredag 20 januari 2012

Besöksrekord!!!

Den här fantastiska nyheten har vi just skickat ut ett pressmeddelande om:

Besöksrekord för Kulturhuset

Kulturhuset slår igenom 3-miljonerstaket i antalet besökare 2011. Den största ökningen har framför allt skett till Kulturhusets egna verksamheter, som förra året lockade rekordmånga 1,8 miljoner besökare, den bästa siffran under 2000-talet.

Den kraftiga publikökningen har flera förklaringar, framför allt tillkomsten av de nya biblioteken på våning Plattan och våning 2, de generösa öppettiderna och fri entré till utställningar och många programpunkter.

– Jag är otroligt glad över den stora besöksökningen på Kulturhuset. Det känns som ett kvitto på att vi gör väldigt angelägen verksamhet för väldigt många människor och att Kulturhuset fyller en roll som kulturell kraftstation för stockholmarna, säger Kulturhuschefen Eric Sjöström.

Attraktiva nykomlingar är Bibliotek Plattan, specialbiblioteket TioTretton, Bibliotek Film & Musik och den nya musik- och klubbscenen Studion, för att nämna några verksamheter.

Dessa stora dragplåster har, tillsammans med de redan etablerade – konstutställningarna med fri entré, program inom musik, dans och debatt, Internationell författarscen, nyöppnade Serieteket, Ekoteket, Rum för Barn och Lava – skapat ett hus som vi stolt kan säga verkligen är öppet för många.

2011 uppgick antalet besökare till Kulturhusets egen verksamhet till 1 818 300, vilket jämfört med 2010 är en ökning med 31 procent. Hela Kulturhuset, dvs även Stockholms Stadsteater, butiker och restauranger m m, besöktes 2011 av 3 024 400, vilket är en ökning med 900 000 jämfört med året innan.

Inga kommentarer: