onsdag 8 juni 2011

Sven-Harry visar runt
Delar av dagen idag och i morgon ägnar jag åt styrelsearbete i Astrid Lindgrens Näs AB. Och styrelsemötet är förlagt till Stockholm och till en av de senaste kulturtillskotten i stan: Sven-Harrys (konstmuseum). Och vi har fått en privatvisning av Sven-Harry Karlsson själv, här mellan Nils Nyman från Saltkråkan AB och vd Kjell Åke Hansson.

Han hade mycket att berätta om tillkomsthistorien, ventilation, värme och larmanordningar, men framför allt om själva museidelen, högst upp, som ska vara klart att öppna i december. Och vi blev visade runt i lokalerna, som är byggda som en kopia av Sven-Harrys egna hem. Och här kommer verk av Scherfbjeck, Gan, Strindberg, Ylva Ogland, Hill fylla väggarna, och runt om, på takterrassen blir det skulpturpark.

Jag fastnade för nånting som Sven-Harry sa: "Alla hus vi i byggnadsbranschen bygger kan vi bygga som skulpturer". Och det har verkligen Gert Wingård gjort åt honom, med den unika mässingsfasaden.

När det gäller finansiering för verksamheten tänker han sig att det bygger på sponsorer, uthyrningsmöjligheter och framför allt om höga entréintäkter genom att göra väldigt bra utställningar.

- Posted using BlogPress from my iPhone

Inga kommentarer: