onsdag 18 november 2009

Rullstolsrally, råttor och kulturministern

Vi håller på att ladda för fullt inför lördag, då inget blir sig likt här. Då är det meningen att barn ska ta över alla tio tusen kvadratmetrar i Kulurhuset. Vi öppnar upp hela huset och fyller det med barnaktiviter. Man kan till exempel elda på taket, göra smycken av polymorfplast, raketer eller musikinstrument. Eller se dockteater, opera och prova indisk dans och taekwando. Eller byta leksaker, spela rundpingis, gå på cirkusskola, trampa sin egen smoothie.

Vi ordnar också trafikskola för 4-6-åringar, eller träffar med råttor, hundar (min favoritaktivitet!), men också brandmän, ambulansförare, barnombudsmannen, kulturminister Lena Adelsohn Liljeroth och polischefen Carin Götblad. Och rullstolsrally.

Det är andra året i rad som vi arrangerar "Barnens Kulturhus" med hjälp av en mängd andra kulturaktörer och våra kära sponsorer Polarn o Pyret. Tack vare utlandsresa förra året, så missade jag de tusentals barn, som kom till oss då. Det kommer jag inte göra nu. Lördag mellan klockan 11 och 17, allt till fri entré. Hela programmet finns här.

Inga kommentarer: