fredag 25 mars 2011

Nairobi dag 4: grannsamverkan, HomeBoyz och akrobater

Även idag workshop med ett stort gäng. Idag var olika intressenter i närområdet inbjudna för att dela med sig av sina tankar om utvecklingen av området - grannsamverkan, med andra ord. Allt från fängelsedirektören och nattklubbsägaren till olika frilansande entreprenörer i området.



Yara från White Arkitekter förberedde inför workshopen ...



... liksom Monica från Arkitekturmuseet och Ulrika från White.



En av deltagarna idag var Phillip Wekesa, som driver Koch Festival i området Korogocha. Ett fantastiskt viktigt socialt och kulturellt projekt i ett fattigt område.



En annan väldigt inspirerande person var Grace Kamau, som driver restaurangen Panini med cateringverksamhet, precis runt hörnet av GoDown.



Japp, det blev postitlappar idag också.



En riktig succéstory är företaget HomeBoyz Animation, som vi besökte. I deras studio i Industrial area arbetar 50 personer och gör animerade filmer för BBC, Walt Disney och många andra.



HomeBoyz genombrott var Tinga Tinga taled med de här djuren i huvudrollerna.



Allan Mwaniki, supervisor animator, visade oss runt.



Vi besökte också järnvägsmuseet. Som bland annat äger stolen som Drottning Elisabeth II satt i under en tågresa på 50-talet.



Desto mer intressant var besöket på Sarakasi Trust och deras ställe, The Dome, en biograf från 1940-talet. Nu är det ett stort performance centre, för dansare, akrobater och musiker. Sarakasi engarerar också tusentals barn och ungdomar i de fattiga områdena med dansworkshops och festivaler.



Vi hann med en invigning av en nyrenoverad lokal på Kenya Culture Centre, bredvid Kenya National Theatre, med den 85-årige (!) kulturministern.

- Posted using BlogPress from my iPhone

Inga kommentarer: