tisdag 18 augusti 2009

På plats på Färöarna
Så har Berit och jag spenderat några välfyllda timmar i Torshamn, världens minsta huvudstad. Vi möttes på flygplatsen av stilla regn och dimma, härligt! Och fantastiska naturvyer. Taxichauffören förde oss genom en tunnel hundra meter under Atlanten. Han kunde upplysa oss om att havstemperaturen är 7-8 grader - året runt. Och han tog ett dopp varje morgon.

Vi har redan hunnit se en utställning med och träffat Trondur Pattursson, som gör fantastiska glasmålningar, fått en rundtur på Konstmuseet med färöisk modern och samtida konst och besökt Steinprent, den välkända grafiska verkstan som har arbetat mycket även med svenska konstnärer, t.ex. Roj Friberg.

Nu vilar jag en stund på hotellrummet (och ser Trollfljöjten på Canal plus). Ikväll väntar mottagning hemma hos vår värd, tillika guide, Niels Halm, som är chef för Nordens Hus.

Bilden är just runt hörnet från vårt hotellrum, den vackra hamnen mitt i Torshamn.

-- Post From My iPhone

4 kommentarer:

Anonym sa...

Spännande! Så bra att du tar oss med till Färöarna. Är det som Island eller ett helt eget land?

Anonym sa...

Kvaddans... jag säger bara kvaddans! Jag har upplevt det med 50 färöingar i en trång lada utanför Bollnäs en gång... jag glömmer det aldrig! Njut medans det varar - rätt vad det är är det styrelsemöte på en helt annan plats i världen! :-) Hälsn Kjell Åke H.

Eric Sjöström sa...

Jag har varit på Island, men aldrig sett något liknande Färöarna. Island är mer svart, vulkansten. Färöarna är gräs- och mossbeklädda jätteberg - och inte ett enda träd!

Missade dock kvaddans, förstår att jag måste tillbaka och uppleva det:-)

//Eric.

Kjell Åke Hansson sa...

Ja, säg bara till så hänger jag på - man kan inte göra för många studieresor av det här slaget! :-)