onsdag 8 juli 2009

JCO in town!

Få händelser kan få mig att bryta bloggtystnaden under semestern. Det ska till en DN-intervju (se förra inlägget) eller en världsstjärnas besök. Och det hade vi igår kväll på Kulturhuset när Joyce Carol Oates hedrade oss med sin närvaro i vår serie Internationell Författarscen.

Biljetterna till gårdagkvällen tog slut i ett nafs och under hela våren har folk försökt få tag i återbudsplatser. Så hon framträdde i ett sprängfullt Hörsalen med videolänk både till Studio 3 och Klarabiografen.Trots att hon hade blivit intervjuad av media hela dagen så verkade hon vara på ett otroligt gott humör och spred en väldigt personlig och humorfylld känsla i sitt samtal med Hans Olav Brenner, stor bok-tv-personlighet i Norge. De pratade om allt från hennes uppväxt med sina älskade föräldrar, hur hon kan skriva så mycket, Michael Jackson till hennes kärlek till löpning, boxning och katter. Och den stora förändringen på synen på kvinnliga författare sedan hon började på 60-talet.

Det här var definitivt en av de stora händelserna i mitt Kulturhusliv. Och nu: tillbaka till semestertid, åter om ett par veckor!


-- Post From My iPhone

Inga kommentarer: